SEURAAVA LIHATOIMITUSPÄIVÄ

Seuraava lihatoimituspäivä on perjantaina 1. heinäkuuta. Tilaukset viimeistään maanantaina 27.6!

Valikomassa on nyt 9 eri lihalaatikkoa ja Koskis Hot makkaraa, meetvurstia sekä grillimakkaraa on myös saatavilla! Voit tehdä tilauksesi ottamalla yhteyttä Helenaan puh. 050 3593 830 / sähköposti: helena@koskis.fi tai verkkokaupan kautta.
Valinnallasi on väliä!

 
LÄHIPUOTI SIUNTIOSSA

Siuntiossa, Pickalan ABC-aseman viereen on auennut lähipuoti mistä voi ostaa kauden vihanneksia, marjoja sekä Kosken kartanon luomulihaa. Tuoretta lihaa tulee myyntiin joka toinen viikko ja lähipuodissa myydään myös meidän suositut makkarat sekä meetvurstit. Lähipuoti on auki joka päivä läpi kesän! Pysähdy matkalla mökille ja osta lähituotettua luomulihaa mukaasi!

 
AVOIMET OVET 27.8

Lauantaina 27.8.2016 ympäri Suomea vietetään Luonnon päivää. Kosken kartano pitää ovet auki klo. 12-15.
Päivän aikana kerrotaan tilan tuotannosta, luomun merkityksestä sekä maatalousluonnon monimuotoisuuden ylläpitäjänä. Voitte tutustua Hereford lehmiin sekä lampaisiin laitumella, joten luvassa on niin ikään eläimellisiä elämyksiä. Tilalla pidetään myös pop up -kahvila ja myydään tilan luomulihaa.

 
KOSKIS MUKANA REKO-PIIREISSÄ

Kosken kartano kiertelee REKO lähiruokapiirejä! REKO-mallissa tuottaja ja kuluttaja tapaavat sovittuna ajankohtana ja kuluttaja saa ostaa ruokansa suoraa tuottajalta ilman välikäsiä. Piireissä voit tilata vaikka vaan pari kiloa lihaa, ei tarvitse tilata koko lihalajitelma laatikkoa! Tarkempaa tietoa REKO-piirien paikoista löydät facebookista.

REKO Turku, REKO Olari , REKO Leppävaara, REKO Munkkiniemi, REKO Tammisaari

 
TILAA UUTISKIRJEEMME







 
HEREFORDIEN EDELLÄKÄVIJÄ

Kosken kartano on nykyään Suomen vanhin edelleen toimiva Hereford-tila. Ensimmäiset Herefordit tulivat Kosken kartanoon jo vuonna 1967. Vuosikymmenien aikana tilalla on syntynyt tuhansia vasikoita ja lihantuotannosta on kasvanut tilan päätuotantomuoto.

 
HEREFORDIEN EDELLÄKÄVIJÄ

Kosken kartano on nykyään Suomen vanhin edelleen toimiva Hereford-tila. Ensimmäiset Herefordit tulivat Kosken kartanoon jo vuonna 1967. Vuosikymmenien aikana tilalla on syntynyt tuhansia vasikoita ja lihantuotannosta on kasvanut tilan päätuotantomuoto.

 
HEREFORDIEN EDELLÄKÄVIJÄ

Kosken kartano on nykyään Suomen vanhin edelleen toimiva Hereford-tila. Ensimmäiset Herefordit tulivat Kosken kartanoon jo vuonna 1967. Vuosikymmenien aikana tilalla on syntynyt tuhansia vasikoita ja lihantuotannosta on kasvanut tilan päätuotantomuoto.

 
HEREFORD-KASVATUSTYÖN SIELU

Kosken kartanon mittavan Hereford-kasvatustyön sieluna ja koko suomalaisen pihvikarja-alan kehittäjänä on toiminut vuosikymmenien ajan Mariana von Limburg Stirum. Hevosia rakastanut tyttö löysi kutsumusammattinsa maanviljelyksen parista ja opiskeli 1960-luvulla kotieläinagronomiksi. Oli itsestään selvä valinta jatkaa kotitilan pitämistä ja alkaa kehittää sen tuotantoa uuteen suuntaan.

Maidontuotannosta luovuttiin 1960-luvun puolivälissä ja tilalle päätettiin hankkia uusia tulokkaita, Herefordeja. Rotu – ja ylipäätään lihakarjan kasvatus – oli Suomessa tuolloin vielä ihan uutta. Kasvatustyö lähti Koskella pienestä liikkeelle: vuonna 1967 tilalle muuttivat lehmät Essi ja Erotus av Valkeakoski ja seuraavana vuonna karja täydentyi sonnilla, hieholla ja kahdella lehmällä.

 
KOSKEN KARTANON METSÄT OVAT FSC®-SERTIFIOITUJA

Kosken kartanon metsille myönnettiin vuonna 2013 FSC® sertifiointijärjestelmän mukainen oma sertifikaatti. Tila on jo aiemmin PEFC ryhmäsertifioinnissa mukana.

FSC®-sertifiointi takaa, että metsää hoidetaan vastuullisesti. FSC®-sertifioidussa metsässä vaalitaan metsien biologista monimuotoisuutta, taloudellista kestävyyttä sekä maisema- ja kulttuuriarvoja. Metsänhoitotöissä huolehditaan esimerkiksi metsän lehtipuuosuudesta ja uudistamisessa suositaan luontaisesti syntyneitä taimia, Myös kuluttajat valitsevat yhä useammin vastuullisesti tuotettuja, FSC®-merkittyjä tuotteita.

Metsäsuunnitelman julkinen yhteenveto on saatavilla pyydettäessä. Ole hyvä ota ystävällisesti yhteyttä Fredrik von Limburg Stirumiin, fredrik@koskis.fi tai puhelimitse 040-5401506