SYKSYN LIHANTOIMITUSPÄIVÄT

PERJANTAI 21.9
PERJANTAI 5.10
PERJANTAI 19.10
PERJANTAI 2.11

Tuoretta luomunaudanlihaa tarjolla joka toinen viikko. Usein meillä on myös erikoisosia myynnissä kuten naudan kieli, posket sekä häntä! On myös mahdollista tilata luita lihaliemen tekoa varten.

 
KOSKIS MUKANA REKO-PIIREISSÄ

Kosken kartano kiertelee REKO lähiruokapiirejä! Facebookista saat lisätietoa piirreistä.

REKO Turku, REKO Grani, REKO Olari , REKO Leppävaara, REKO Munkkiniemi, REKO Tammisaari, REKO Karjaa, REKO Salo, REKO Paimio, REKO Lauttasaari, REKO Kauklahti, REKO kantakaupunki, REKO Käpylä

 
JOULUKONSERTTI KIRKOSSA 6.12

Joulukonsertti järjestetään Itsenäisyyspäivällä 6.12 klo 15:00.

Jannika Sandström ja Jore Marjaranta laulavat joulun rakkaimmat ja kauniimmat joululaulut kaksinkielisessä joulukonsertissa. Kosken kartanon kirkon tunnelma on aivan ainutlaatuinen ja ensimmäistä kertaa järjestetään konsertti yleisölle. Kosken kartanon kahvila ja lihakauppa on auki klo 12-17.
LIPUT

 
LIHAKAUPPA

Kosken kartanon lihakauppa on auki sopimuksen mukaan. Jos olet kiinnostunut ostamaan lihaa ja olet lähistössä niin soita! Voi hyvinkin olla että avaamme lihakaupan sinulle 5min päästä :)

Lihakaupasta löydät tuoreet Hereford lihatuotteet sekä jalosteet. Syksyllä on mahdollista ostaa myös luomu karitsanlihaa sekä riistaa.
Kesällä Lihakauppa on auki tostai-sunnuntai kahvilan yhteyydessä.

 
KOTIINKULJETUS

Toimitamme mielellään myös lihalajitelmia kotiovelle tai yritykselle. Jos tilaat yrityksen tai naapureiden kanssa vähintään 4 lajitelmaa samaan osoitteeseen niin saatte kuljetus ilmaiseksi (normaali hinta 10€ / 20€).

Meillä on valmiita tietolehtiä lihatilauksesta mitä voi jakaa yrityksen sisällä. Lähetä maili helena@koskis.fi niin kerromme lisää

 
LEHMÄKUMMIKSI 2019

Tiedätkö, millaista elämää emolehmätilalla eletään – millainen on Hereford-lehmän vuosi?

Tule lehmäkummiksi, niin pääset seuraamaan lehmän elämää vuoden aikana sekä paikan päällä maatilalla että kuvien, videoiden ja kuulumisten kautta. Lehmäkummina saat tutustua lehmiin aivan uudella tavalla!
Tutustu linkistä meidän ihaniin kummilehmiin ja valitse omaasi!
Tutustu lehmiin!

 
KAHVILA TAAS AUKI KESÄ 2019

Idyllinen maalaiskahvila vanhassa kivinavetassa. Pihapiirissä asiakkaat voivat tutustua eläimiin ja tilan historiaan. Lihatiskistä löydät aina tuoretta luomulihaa ja samalla voit nauttia kahvista sekä kotileivottuista suolaista että makeaa.
Kesällä kahvila on auki torstaista- perjantaihin klo 14-18 ja lauantaista -sunnuntaihin klo 11-16.

 
JÄRJESTÄ TILAISUUS KOSKEN KARTANON KAHVILASSA!

Kosken kartanon rauhallinen ja kaunis luontoympäristö tarjoaa erinomaiset puitteet kokouksille tai juhliin. Kokoustilat löytyvät tunnelmallisesta vastaremontoidusta kivinavetasta tai vaikkapa metsässä elävän tulen ääreltä. Päivän kruunaa lounas jonka rakennetaan kosken kartanon omien tuotteiden ympärille. Lue lisää!

 
TILAA UUTISKIRJEEMME 
HEREFORDIEN EDELLÄKÄVIJÄ

Kosken kartano on nykyään Suomen vanhin edelleen toimiva Hereford-tila. Ensimmäiset Herefordit tulivat Kosken kartanoon jo vuonna 1967. Vuosikymmenien aikana tilalla on syntynyt tuhansia vasikoita ja lihantuotannosta on kasvanut tilan päätuotantomuoto.

 
HEREFORD-KASVATUSTYÖN SIELU

Kosken kartanon mittavan Hereford-kasvatustyön sieluna ja koko suomalaisen pihvikarja-alan kehittäjänä on toiminut vuosikymmenien ajan Mariana von Limburg Stirum. Hevosia rakastanut tyttö löysi kutsumusammattinsa maanviljelyksen parista ja opiskeli 1960-luvulla kotieläinagronomiksi. Oli itsestään selvä valinta jatkaa kotitilan pitämistä ja alkaa kehittää sen tuotantoa uuteen suuntaan.

Maidontuotannosta luovuttiin 1960-luvun puolivälissä ja tilalle päätettiin hankkia uusia tulokkaita, Herefordeja. Rotu – ja ylipäätään lihakarjan kasvatus – oli Suomessa tuolloin vielä ihan uutta. Kasvatustyö lähti Koskella pienestä liikkeelle: vuonna 1967 tilalle muuttivat lehmät Essi ja Erotus av Valkeakoski ja seuraavana vuonna karja täydentyi sonnilla, hieholla ja kahdella lehmällä.