SEURAAVA LIHATOIMITUSPÄIVÄ

Seuraava lihatoimituspäivä on perjantaina 15. joulukuuta. Tilaukset viimeistään maanantaina 10.12!

Valikomassa on nyt 8 eri lihalaatikkoa ja Koskis Hot makkaraa sekä meetvurstia on myös saatavilla! Voit tehdä tilauksesi ottamalla yhteyttä Helenaan puh. 050 3593 830 / sähköposti: helena@koskis.fi tai verkkokaupan kautta.
Valinnallasi on väliä!

 
LEHMÄKUMMIKSI 2018

Tiedätkö, millaista elämää emolehmätilalla eletään – millainen on Hereford-lehmän vuosi?

Tule lehmäkummiksi, niin pääset seuraamaan lehmän elämää vuoden aikana sekä paikan päällä maatilalla että kuvien, videoiden ja kuulumisten kautta. Lehmäkummina saat tutustua lehmiin aivan uudella tavalla! Koe aito maalaiselämys!

 
AVOIMET OVET 26.8

Lauantaina 26.8.2016 ympäri Suomea vietetään Luonnon päivää. Kosken kartano pitää ovet auki klo. 12-15.
Päivän aikana kerrotaan tilan tuotannosta, luomun merkityksestä sekä maatalousluonnon monimuotoisuuden ylläpitäjänä. Voitte tutustua Hereford lehmiin sekä lampaisiin laitumella, joten luvassa on niin ikään eläimellisiä elämyksiä. Tilalla pidetään myös pop up -kahvila ja myydään tilan luomulihaa.

 
KOSKIS MUKANA REKO-PIIREISSÄ

Kosken kartano kiertelee REKO lähiruokapiirejä! REKO-mallissa tuottaja ja kuluttaja tapaavat sovittuna ajankohtana ja kuluttaja saa ostaa ruokansa suoraa tuottajalta ilman välikäsiä. Piireissä voit tilata vaikka vaan pari kiloa lihaa, ei tarvitse tilata koko lihalajitelma laatikkoa! Tarkempaa tietoa REKO-piirien paikoista löydät facebookista.

REKO Turku, REKO Olari , REKO Leppävaara, REKO Munkkiniemi, REKO Tammisaari

 
TILAA UUTISKIRJEEMME 
HEREFORDIEN EDELLÄKÄVIJÄ

Kosken kartano on nykyään Suomen vanhin edelleen toimiva Hereford-tila. Ensimmäiset Herefordit tulivat Kosken kartanoon jo vuonna 1967. Vuosikymmenien aikana tilalla on syntynyt tuhansia vasikoita ja lihantuotannosta on kasvanut tilan päätuotantomuoto.

 
HEREFORD-KASVATUSTYÖN SIELU

Kosken kartanon mittavan Hereford-kasvatustyön sieluna ja koko suomalaisen pihvikarja-alan kehittäjänä on toiminut vuosikymmenien ajan Mariana von Limburg Stirum. Hevosia rakastanut tyttö löysi kutsumusammattinsa maanviljelyksen parista ja opiskeli 1960-luvulla kotieläinagronomiksi. Oli itsestään selvä valinta jatkaa kotitilan pitämistä ja alkaa kehittää sen tuotantoa uuteen suuntaan.

Maidontuotannosta luovuttiin 1960-luvun puolivälissä ja tilalle päätettiin hankkia uusia tulokkaita, Herefordeja. Rotu – ja ylipäätään lihakarjan kasvatus – oli Suomessa tuolloin vielä ihan uutta. Kasvatustyö lähti Koskella pienestä liikkeelle: vuonna 1967 tilalle muuttivat lehmät Essi ja Erotus av Valkeakoski ja seuraavana vuonna karja täydentyi sonnilla, hieholla ja kahdella lehmällä.