LEHMÄLOIKKA

LAUANTAI 12.5 KLO. 11-16

TERVETULOA

Ohjelma on erityisesti suunnattu lapsiperheille ja luonnon ystäville

Kosken kartano avaa ovensa ja päästää lehmät laitumelle. Tule paikalle ja näe kuinka iloiset vasikat loikkivat ensimmäistä kertaa laitumelle! Lehmät loikkivat laitumelle klo. 12. Päivän aikana tilallamme on nähtävissä ja koettavissa aitoja maatilan makuja ja hajuja. Eläimet laiduntaa aivan pihapiirissä, joten lampaita, aaseja ja lehmiä näkee takuuvarmasti. Päivän aikana kerrotaan tilan tuotannosta, luomun merkityksestä sekä maatalousluonnosta monimuotoisuuden ylläpitäjänä. Päivän aikana päästään lisäksi tutustumaan Hereford lehmiin sekä lampaisiin laitumella. Viimeinkin Kosken kartanolle avataan uusi kesäkahvila ja lihakauppa. Kahvila tarjoaa kotilämmössä tehtyjä makeita ja suolaisia herkkuja ja kylmätiskistä löytyy erinomaista luomu lihaa. Kahvilan viralliset avajaiset vietetään 12.5.

PÄIVÄN OHJELMA

• Lapsille ongintaa joella ja olkikasassa hyppimistä

• Tilakierros. Kerrotaan tilan tuotannosta, luomun merkityksestä sekä
maatalousluonnosta monimuotoisuuden ylläpitäjänä.

• Lehmäloikan yhteydessä paikallinen nuorisokuoro Leticia esiintyy Kosken kartanon kirkossa klo. 13:15. Salolainen Leticia-kuoro on menestynyt monessa kuorokilpailussa. Tilaisuuden aikana kuullaan myös lyhyt kertomus kirkon historiasta. Konserttiliput maksavat 5€.

• Luontopolku tietovisakysymyksillä kiertää tilaa.
• Hereford lehmiä, lampaita, kanoja sekä aaseja
• Tarjolla sekä tilan lihatuotteita kotiin vietäväksi että tilan tuotteista valmistettua lämmintä lounasta, kahvia ja pullaa.
• Tilaa lihalaatikkosi verkkokaupasta, niin varmistat ettet jää ilman haluamasi lihalajitelmaa.

LUONTOPOLKU

Luontopolkua voi kiertää omatoimisesti ja vastata kysymyksiin liittyen luomuun. Vastaajien kesken arvotaan palkintoja. Luontopolku lähtee kartanon alapuolella sijaitsevalta sillalta. Luontopolku on noin 800 m pituinen ja kiertää laitumia, metsää ja kosteikon laitaa.

TILA ESITTELY

Kosken kartanon isäntä Fredrik kertoo tilasta, luomusta ja luonnon monimuotoisuudesta klo 13:00. Esittely ja kiertokävely lähtee vanhalta pajalta, sillan kupeesta.

ELÄIMET

Kosken kartanon tilalla asuu 83 vasikkaa, 5 siitossonnia, 90 lehmää, 15 sonneja, 31 hiehoa, 25 lammasta, 1 hevonen sekä 2 aasia. Luonnon päivänä tilallamme on nähtävissä ja koettavissa aitoja maatilan elämyksiä sekä makuja ja hajuja.

LANTAKUORIAISET

Kosken kartanon emäntä Helena kertoo lantakuoriaisista ja lehmistä kello 14:30 kartanon alapuolella olevan Hereford lauman tuntumissa.