AVOIMET OVET

LAUANTAI 26.8 KLO. 12-15

TERVETULOA

Ohjelma on erityisesti suunnattu lapsiperheille ja luonnon ystäville

Lauantaina 26.8 ympäri Suomea vietetään Luonnon päivää. Kosken kartano pitää ovet auki klo. 12-15. Luonnon päivänä tilallamme on nähtävissä ja koettavissa aitoja maatilan makuja ja hajuja. Valkopäinen hereford-karjamme laiduntaa aivan pihapiirissä, joten eläimiä näkee takuuvarmasti. Päivän aikana kerrotaan tilan tuotannosta, luomun merkityksestä sekä maatalousluonnosta monimuotoisuuden ylläpitäjänä. Päivän aikana päästään lisäksi tutustumaan Hereford lehmiin sekä lampaisiin laitumella. Tilalla pidetään myös pop up -kahvila ja myydään tilan luomulihaa.

PÄIVÄN OHJELMA

• Lapsille ongintaa joella ja olkikasassa hyppimistä

• Tilakierros. Kerrotaan tilan tuotannosta, luomun merkityksestä sekä
maatalousluonnosta monimuotoisuuden ylläpitäjänä.

• Luontopolku tietovisakysymyksillä kiertää tilaa.
• Hereford lehmiä ja lampaita
• Tarjolla sekä tilan lihatuotteita kotiin vietäväksi että tilan tuotteista valmistettua lämmintä lounasta, kahvia ja pullaa.
• Tilaa lihalaatikkosi verkkokaupasta, niin varmistat ettet jää ilman haluamasi lihalajitelmaa.

LUONTOPOLKU

Luontopolkua voi kiertää omatoimisesti ja vastata kysymyksiin liittyen luomuun. Vastaajien kesken arvotaan palkintoja. Luontopolku lähtee kartanon alapuolella sijaitsevalta sillalta. Luontopolku on noin 800 m pituinen ja kiertää laitumia, metsää ja kosteikon laitaa.

TILA ESITTELY

Kosken kartanon isäntä Fredrik kertoo tilasta, luomusta ja luonnon monimuotoisuudesta klo 13:00. Esittely ja kiertokävely lähtee vanhalta pajalta, sillan kupeesta.

ELÄIMET

Kosken kartanon tilalla asuu 83 vasikkaa, 5 siitossonnia, 90 lehmää, 15 sonneja, 31 hiehoa, 25 lammasta, 1 hevonen sekä 2 aasia. Luonnon päivänä tilallamme on nähtävissä ja koettavissa aitoja maatilan elämyksiä sekä makuja ja hajuja.

LANTAKUORIAISET

Kosken kartanon emäntä Helena kertoo lantakuoriaisista ja lehmistä kello 14:00 kartanon alapuolella olevan Hereford lauman tuntumissa.