LEHMÄLOIKKA - KOSLÄPP

LAUANTAI 13.5 KLO. 12-16

TERVETULOA

Ohjelma on erityisesti suunnattu lapsiperheille ja luonnon ystäville

Kosken kartano avaa ovensa ja päästää lehmät laitumelle. Tule paikalle ja näe kuinka iloiset vasikat loikkivat ensimmäistä kertaa laitumelle lauantaina 13.5 klo. 12-16! Päivän aikana kerrotaan tilan tuotannosta, luomun merkityksestä sekä maatalousluonnosta monimuotoisuuden ylläpitäjänä. Tilalla pidetään myös pop up -kahvila ja myydään tilan luomulihaa.

PÄIVÄN OHJELMA

• Lapsille ongintaa joella ja olkikasassa hyppimistä

• Tilakierros. Kerrotaan tilan tuotannosta, luomun merkityksestä sekä
maatalousluonnosta monimuotoisuuden ylläpitäjänä.

• Luontopolku tietovisakysymyksillä kiertää tilaa.
• Hereford lehmiä ja lampaita
• Tarjolla sekä tilan lihatuotteita kotiin vietäväksi että tilan tuotteista valmistettua lämmintä lounasta, kahvia ja pullaa.
• Tilaa lihalaatikkosi verkkokaupasta, niin varmistat ettet jää ilman haluamasi lihalajitelmaa.

LUONTOPOLKU

Luontopolkua voi kiertää omatoimisesti ja vastata kysymyksiin liittyen luomuun. Vastaajien kesken arvotaan palkintoja. Luontopolku lähtee kartanon alapuolella sijaitsevalta sillalta. Luontopolku on noin 800 m pituinen ja kiertää laitumia, metsää ja kosteikon laitaa.

TILA ESITTELY

Kosken kartanon isäntä Fredrik kertoo tilasta, luomusta ja luonnon monimuotoisuudesta klo 14:30. Esittely ja kiertokävely lähtee vanhalta pajalta, sillan kupeesta.

LEHMÄLOIKKA

Kosken kartano avaa ovensa ja päästää lehmät laitumelle. Tule paikalle ja näe kuinka iloiset vasikat loikkivat ensimmäistä kertaa laitumelle. Luvassa on pomppivia lehmiä ja pieniä nopeita vasikoita.

LANTAKUORIAISET

Kosken kartanon emäntä Helena kertoo lantakuoriaisista ja lehmistä kello 15:00 kartanon alapuolella olevan Hereford lauman tuntumissa.