LAADUKASTA LUOMULIHAA TILALTA JONKA TUNNET

KOSKEN KARTANO

HEREFORD SINCE 1967

Hereford on maailman yleisin liharotu ja Kosken kartano on jalostanut Herefordeja yli 50 vuotta. Meidän lehmät ja hiehot syövät 100% ruohoa ja näin tuotetaan vastuullista ja maukasta luomulihaa. Meillä on 90 emolehmää ja enimmillään eläimiä on 220. 

20 VUOTTA LUOMU TILANA

Kaikki tuottamamme liha on virallisesti valvottua ja hyväksyttyä luomulihaa. Meille luonnonmukaisuus merkitsee erityisesti viljelyn myrkyttömyyttä ja eläimille vapautta lajinmukaiseen käytökseen. kosken kartano on ollut luomu tila vuodesta 2002.

VERKKOKAUPPA & LIHAKAUPPA

Riistanliha on eettisesti kestävää liharaaka-ainetta, sillä riistaeläimet ovat saaneet elää lajityypillistä elämää vapaana luonnossa. Riistanliha on vähärasvaisempaa kuin kotieläinten liha. Valikoimaan kuuluu hirveä ja valkohäntäpeuraa.

KEVÄÄN TOIMITUSPÄIVÄT

Ke-la 29.5-1.6, Ti-pe 4-7.6, Ke-la 12-15.6, Ti-to 18-20.6 

TILAAMINEN ON HELPPOA

Haluamme tehdä tilaamisen mahdollisimman helpoksi sinulle. Tästä löydät ohjeet, miten tilaat Kosken kartanon lihaa. Autamme mielellämme lihalajitelman valinnassa, vastaamme kysymyksiisi ja opastamme käytössä. Soita tai laita sähköpostia!

h

VALITSE LIHALAJITELMA

Tuotteet on pakattu noin 1kg:n vakuumipakkauksiin, jauhelihat 500g pakkauksiin. Liha on tuoretta, ja voit käyttää sen heti tai pakastaa. Voit valita juuri sinulle sopivan lihalaatikon 10 eri vaihtoehdosta. Pakettien koot ovat 5-15 kg.

}

VALITSE TOIMITUSPÄIVÄ

Tilauksen yhteydessä voit valita haluamasi toimituspäivän. Toimitamme lihaa joka toinen perjantai. Otamme vastaan tilauksia vielä edellisenä tiistaina ennen toimituspäivää. Kysele rohkeasti muita toimituspäiviä jos sopivaa ei löydy!

VALITSE NOUTOPISTE

Voit noutaa tilauksesi noutopisteestämme Helsingin Kalasatamasta, REKO-piireistä tai suoraan tilaltamme. Toinen vaihtoehto on tilata lihalajitelmasi kotiovelle toimitettuna. Jos noudat lihalaatikkosi itse, toimituskuluja ei peritä.

Laidunnamme luonnossa – luonnollisesti!

Suomen ympäristöystävällisin maatila 2014

Wildlife Estate label 2018

Luomutuotanto vuodesta 2002

VastuuN Taimi palkinto 2015

laidunliha

Lehmät, hiehot ja lampaat syövät 100% karkearehua, eli ainoastaan ruohoa, heinää ja säilöheinää. Emme lihota eläimiä ennen teurastusta viljalla. Kaikki eläimemme laiduntavat tai ulkoilevat tarhoissa niin paljon kuin mahdollista. Sisätiloissa eläimillä on käytettävissään reilusti tilaa, paljon enemmän kuin esimerkiksi luomusäädökset vaativat. Lehmät pääsevät vapaasti ulkoilemaan myös talvikaudella.

luomu

Kaikki tuottamamme liha on virallisesti valvottua ja hyväksyttyä luomulihaa. Meille luonnonmukaisuus merkitsee erityisesti viljelyn myrkyttömyyttä, eläimille vapautta lajinmukaiseen käytökseen ja maan kasvukunnosta huolehtimista monipuolisella kasvustolla. Käytämme eläinten rehuina ainoastaan omalla tilallamme tuotettua virallista luomurehua. Vain kivennäiset joudumme ostamaan muualta, nekin luomuhyväksyttyinä tottakai.

suoraan tuottajalta

Kaikki myymämme liha on peräisin omalla tilalla syntyneistä eläimistä. Ne ovat eläneet ja kasvaneet tilallamme tuttujen hoitajien huolehtiessa niistä. Eli Kosken kartano ei ole kasvattamo, vaan emolehmätila missä tunnetaan kaikki eläimet yksilöllisesti. Maatilan pihapiirissä on myymälä, jossa teitä palvelevat itse tuottajat.

lähiruoka

Meidän tavoite on myydä 100% suoraan kuluttajalle. Lihat mitä myydään suoraan tilalta tapahtuu joko tilakaupan , verkkokaupan tai Reko-piirien kautta. Meidän asiakkaat ovat kaikki alle 100 kilometrin myyntialuen sisällä ja tämä on heille lähiruokaa. Palvelemme säännöllisesti asiakkaat myös 15 eri REKO-piireissä, missä kuluttaja voi tavata tuottaja ja vaihtaa kuulumiset.

BON APETIT!

Viimeinen lenkki laadukkaan ja maukkaan lihan ketjussa olet sinä itse. Suosittelemme, että raakakypsytät kokolihatuotteitamme tyhjiöpakkauksissaan jääkaappilämpötilassa 1 -2 viikkoa ennen kuin pakastat tai teet niistä ruokaa. 

Hyvän raakakypsytetyn lihan tunnistat hiukan happamasta tuoksusta, tummanpunaisesta väristä ja siitä, että se tuntuu sormella kokeillen pehmeältä. Tässä on pari vinkkiä siihen miten käsittelet ja käytät eri ruhonosia niin että lopputuloksesta tulee onnistunut! Opi tuntemaan ostamasi liha – jokainen ruhonosa on erilainen ja sopii moneen käyttöön!

NAUDAN RUHON OSIEN KÄYTTÖ

MEHEVÄ UUNIPAISTI

Uunipaisti paistetaan kokonaisena ja leikataan ohuiksi viipaleiksi kypsennyksen jälkeen. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää, että paistolämpö on oikea ja että liha saavuttaa oikean sisälämpötilan.

Paisti kannattaa ruskistaa pannulla ennen uuniin laittamista. Varaa paistoaikaa 60–90 minuuttia per kilo, kun uunin lämpötila on 125 astetta ja haluat paistin sisälämpötilaksi 55 astetta. On myös tärkeää, että annat paistin lämpötilan tasoittua 15 minuuttia uunista ulosottamisen jälkeen.

MAUKAS LIHAPATA

Pataruokien suosio perustuu pitkälti niiden helppotekoisuuteen. Pitkänkin kypsennyksen vaativat ruoat kaipaavat huomiotasi vain alkuvalmistelujen ajan, lopun hoitaa uuni tai liesi.

Pitkä kypsennysaika vapauttaa herkulliset aromit maittavaksi kokonaisuudeksi, kun raaka-aineet muhivat kannen alla. Lihaa kannattaa hauduttaa riittävän pitkään, ainakin kolme-neljä tuntia. Pataruoka on useimmiten parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä lämmitettynä.

TÄYDELLINEN PIHVI

Pannulla paistaminen on yleisin tapa valmistaa liharuokaa. Jotta lopputulos olisi hyvä, tarvitaan mureaa lihaa, hyvä pannu, oikea lämpötila ja oikea paistoaika. Sisäfile, ulkofile, entrecote ja kuve sopivat kakki paistamiseen.

Pidä pihvejä huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Hyvä muistisääntö pihvin paistoon on minuutti per sentti. Hyvä pihvi on pinnalta ruskistunut ja sisältä punertava, muttei verinen. Muista, että liha leikataan aina poikkisyin!

VALITSE SINULLE SOPIVIN VAIHTOEHTO

Kosken kartano tarjoaa sinulle laadukasta luomulihaa ja maaseutuelämyksiä. Uudenmaan ja Varsinais-Suomen rajalla Salossa sijaitseva Kosken kartano panostaa kaikessa toiminnassaan vastuullisuuden kehittämiseen. Kiskonjoen vihreässä laaksossa tehdään monipuolista työtä niin eläinten, maan, metsän kuin vesistöjenkin hyvinvoinnin puolesta. Valinnallasi on väliä.

TILAA UUTISKIRJEEMME

*Täyttämällä tämän yhteydenottolomakkeen jaat henkilö-kohtaisia yhteystietojasi Kosken kartanon kanssa. Tietojasi ei käytetä markkinointitarkoituksiin eikä luovuteta kolmansille osapuolille. Jos haluat tietosi poistettavan sähköpostijärjestelmä-stämme, ole hyvä ja ota yhteyttä tilaus(a)koskis.fi.

YHTEYSTIEDOT

Email: koskis@koskis.fi

KOSKIPOLKU 28, 25560 KOSKI AS

Helena von Limburg Stirum
Puh. +358 (0)50 3593 830
Email: helena@koskis.fi
Fredrik von Limburg Stirum
Puh. +358 (0)40 5401 506
Email: fredrik@koskis.fi